Somatic practice

SOMATISK PRAKTIK/TERAPI

 

 

BALANSERA DITT INRE OCH YTTRE

 

 

 

För dig som har erfarenhet av utmattning, spänningar, en skada, stress, vill effektivisera dina rörelser eller uppnå fysiskt och psykisk välmående i en balanserad vardag.

 

 

Läs om kommande workshops längst ner på sidan.

 

 

Öka medvetenhet och balansera din kropp och själ via rörelse.

 

Somatisk rörelsepraktik handlar om att öka kroppskännedomen och integrera dess grundläggande rörelsemönster. Barnets utvecklingsmönster är en stor del av praktiken.

 

Jag hjälper dig att försöka bryta mindre bra vanemönster för att etablera nya som kan stötta dig mer i vardagen både fysiskt och psykiskt.

 

Tillsammans hittar vi vad dina behov är via medvetna rörelseövningar, beröring och samtal. Vi hittar en individuell process som passar dig och dina behov.

 

Det är en metod där du är aktiv i din inlärning och process inte en behandling då du passivt tar emot manipulationer. Det kan förekomma beröring men även då i form av att hjälpa dig att aktivt respondera till det inputt jag ger.

 

Individen tar eget ansvar för vad den klarar av och praktiken passar därför för alla åldrar, kroppar samt om man har någon skada, funktionsnedsättning eller sjukdom.

 

Somatiskt rörelsepraktik ökar medvetenheten om kroppen som en helhet och balanserar det inre och det yttre. Andra somatiska praktiker som kan kännas igen i Sverige är exempelvis Feldenkrais, Alexander teknik, Kleinteknik, Mindfullnes, och Basal kroppskännedom.

INDIVIDUELLA SESSIONER

 

En session för bara dig bokas efter en tid som passar oss båda. Hemma hos mig i Sjönevad, Falkenberg, har jag en studio där jag tar emot individer en och en. Här finns det tid och rum att prata om just din situation och behov där jag kan individanpassa dina sessioner.

 

Utöver det vi gör på plats så ger dig övningar som du kan ta med dig hem för att fortsätta din process på egen hand. Upprepade möten rekomenderas för din egen utveckling då allt tar tid. Det finns inga snabba genvägar till fysiskt och psykisk hälsa men det finns metoder som gör resan lättare och spännande.

 

Jag kan även komma till dig för extra resekostnader om du har ett utrymme hemma hos dig vi kan vara i.

 

På annan ort samla ihop flera intresserade och en lokal så kan jag resa till er och ge individuella sessioner. Resekostnader kan tillkomma.

 

 

 

Ett möte tar 1 timma.

 

Första mötet 1h 30 min.

 

 

Pris 500- 1500kr

 

Du väljer vad du själv vill betala utifrån din ekonomiska situation. Med detta prissättnings- system hoppas jag att kunna tillgängliggöra praktiken för fler.

 

Bokar du in flera sessionen samtidigt så får du rabatt. Hör av dig om du har frågor eller för att boka.

info@karolinkent.se

 

 

UTMATTNINGSSYNDROM

Under min utbildning har jag specialiserat mig på uttmattning och har identifierat aspekter som är viktiga både för att förstå orsak och att stötta ens återhämtning.

Har du varit, är du eller upplever du symtom av utmattningssyndrom så hjälper jag dig gärna att stötta dig i din återhämtning.

 

 

DANSARE

Som dansare, danspedagog och rörelseanalytiker är jag även specialiserad på dansare och vad du kan behöva för att rehabilitera, stärka och effektivisera din rörelse. Jag arbetar även pedagogiskt med ett somatiskt perspektiv in i teknik, kreativitet och improvisation för att ge dansaren en längre och säkrare karriär som dansare.

GRUPPSESSIONER

 

Är tillgängliga för större och mindre grupper. Jag arrangerar workshops och workshopserier i olika sammanhang som du kan hitta information om på hemsidan, via Nyhetsbrevet och på Facebook.

 

Du kan även skapa en grupp själv av; vänner, familj, kollegor eller till dina anställda eller studenter för att bjuda in mig.

 

Dansare

Som nämnt ovan så håller jag även dansklasser med somatisk perspektiv för professionella dansare, studereande dansare och amatörer.

 

Par

Om du inte vill eller har råd att gå på individuell session så kan du och en till komma på en session i par för resduserat pris.

 

 

 

Gruppsessionerna kan utformas olika i innehåll och längd beroende på intresse och behov.

 

Kontakta mig för mer information och pris på

info@karolinkent.se

 

 

 

© KarolinKent.se All Rights Reserved